Suojaudu säteiltä ihoasi hellien

Päiväseerumi ja päivävoide kesäisellä vihreällä nurmella

Ah, kesä ja kärpäset! Aurinko ja lämpö ovat vihdoin täällä. Valon säteet tuntuvat ihanalta ja onhan niitä kaivattu taas yhden pitkän ja pimeän talven jälkeen. Miten mahtavaa onkaan saada iholle jälleen hieman hehkua auringon ansiosta.

Ruskettunutta ihoa on pitkään pidetty kauniina, mutta sillä on kääntöpuolensa. Aurinko voi nimittäin olla kaikessa ihanuudessaan myös aika armoton! Erityisesti kasvojemme iho on herkkä auringon vaurioittaville vaikutuksille. Niinpä kesällä on tärkeää antaa iholle riittävä suoja aurinkoa vastaan, eikä rusketusta kannata tavoitella hinnalla millä hyvänsä.

Mitä eroa on UVA- ja UVB-säteilyllä?

Auringon UV-säteily on varmasti monille tuttu termi. Mutta tiesitkö, että UV-säteily jaetaan kahteen eri muotoon, joilla on hieman erilainen merkitys ihomme hyvinvoinnin kannalta?

UVA-säteily on pitkäaaltoista ja suurin osa niistä säteistä, jotka saavuttavat Maan pinnan, ovat UVA-säteilyä. Pitkäaaltoiset säteet pääsevät tunkeutumaan ihon syvempään kerrokseen, dermikseen asti. UVA-säteilyn haitat ovat pitkäaikaisia: se aiheuttaa ihossamme olevien kollageeni- ja elastaanisäikeiden hajoamista, joka alkaa pidemmällä aikajänteellä näkyä ihon ikääntymisenä ja ryppyjen muodostumisena. UVA-säteily myös lisää ihosyövän riskiä.

Auringon UVA-säteily ylettyy sisätiloihin saakka, sillä noin 60–70 % säteistä pääsee tavallisen ikkunalasin lävitse. Niinpä iho kannattaa suojata auringolta, vaikka oleskelisitkin enimmäkseen sisällä. Jos vietät paljon aikaa esimerkiksi ikkunan luona sijaitsevan toimistopöydän ääressä tai autossa, kasvojen iho kannattaa suojata aurinkosuojan sisältävällä päivävoiteella päivittäin.

Pilvinen sääkään ei tarkoita sitä, etteikö UVA-säteily pääsisi vaikuttamaan ihollemme. UVA-säteet tulevat nimittäin myös pilvien läpi helpommin kuin näkyvä auringonvalo. Jopa 90 % säteilystä läpäisee ohuen pilven! (Lähde: Ilmatieteen laitos) Ihoa on siis syytä suojata silloinkin, kun aurinko ei ole näkyvissä – ympäri vuoden.

UVB-säteily puolestaan on lyhytaaltoista ja vaikuttaa ihossamme enemmän sen pintakerroksessa eli epidermiksessä. UVB-säteily on sitä, joka on vastuussa ihon palamisesta. Myös UVB-säteily voi lisätä ihosyövän riskiä pitkällä aikavälillä, erityisesti jos altistuminen on toistuvaa ja iho palaa usein. Iho muistaa palamisen vaikutukset, sillä se muuttaa ihosolujemme DNA:ta pysyvästi. Haitat siis ikään kuin varastoituvat kehoomme.

Koska UV-säteilyn eri tyyppien vaikutukset ovat niin erilaiset, kannattaa aina varmistaa, että käytössä olevassa aurinkosuojatuotteessa on huomioitu molemmat muodot.

Suojakertoimellinen päivävoide hoitaa ihoa ja suojaa säteiltä

Aurinko ei ole ylin ystävämme, kun puhutaan ihon ikääntymisen torjumisesta. Kun kollageeni ja elastaani hajoavat, iho alkaa menettää kimmoisuuttaan ja kiinteyttään. Ehkä oletkin joskus nähnyt, mitä runsas auringonottaminen voi saada aikaan kasvojen ihossa: silmäkulmien rypyt lisääntyvät todella helposti ja myös suun ympärille voi ilmestyä paljon juonteita. Iho veltostuu ja löystyy, ja sille voi ilmestyä pigmenttimuutoksia, kuten maksaläiskiä.

Aurinkosuoja toimii kilpenä UV-säteilyä vastaan, mutta samalla se auttaa ylläpitämään kasvojen ihon nuorekkuutta ja kimmoisuutta. Se on kuin taikajuomaa, jonka avulla ihomme pysyy kauniina ja hehkuvana – mutta juomisen sijaan ihollemme levitettynä! Laadukas aurinkosuojatuote myös hoitaa ihoa samalla kun se blokkaa haitalliset säteet.

Linea Nordicin kosteuttavaan ja suojaavaan päivävoiteeseen on lisätty aurinkosuoja sekä UVA- että UVB-säteilyä vastaan. Päivävoiteen suojakerroin eli SPF on 20, joten se tarjoaa noin 20-kertaisen suojan ihon luonnolliseen suoja-aikaan verrattuna.

Aurinkosuojan käyttäminen osana päivittäistä ihonhoitorutiinia auttaa varmistamaan, että ihosi on aina varustettu torjumaan salakavalat säteet. Suojakertoimen lisäksi The Berries -päivävoiteen tehoaineina on kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä ulkoisilta epäpuhtauksilta suojaavaa mustikansiemenöljyä.

Päivävoide on ihanan kevyttä ja imeytyy helposti. Kosteuttavan vaikutuksen todella tuntee, sillä iho jää voiteen jäljiltä todella pehmeäksi. Päivävoiteessa on myös miellyttävä marjainen tuoksu, joka tuo kesän tunnun iholle ympäri vuoden. Voiteen käyttöönotto on helppoa, sillä voit tilata sen kätevästi suoraan kotiovellesi verkkokaupastamme.

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.