Rasvoittuvan syysihon hoito – lue parhaat vinkit

Paras voide rasvoittuvalle iholle

Syksy on upea vuodenaika, kun lehdet vaihtavat väriään ja sää muuttuu raikkaan viileäksi. Vuodenaika tuo kuitenkin mukanaan myös omat haasteensa ihollemme.

Erityisesti rasvoittuva iho voi mennä sekaisin, kun kesäauringon jättämä kuivuus alkaa puskemaan rasvaa ihon pintaan, mikä puolestaan altistaa myös epäpuhtauksille.

Kasvovoiteen lisääntynyt käyttö saattaa myös lisätä ihon rasvoittumista entisestään. Nostimme esiin tärkeitä pointteja, jotka kannattaa pitää mielessä rasvoittuvan ihon kohdalla säiden viilentyessä.

1. Hellävarainen puhdistus

Rasvoittuvan ihon hoidossa hellävarainen puhdistus on todella tärkeää. Varsinkin meikkiä käyttäessä on tärkeää varmistaa, ettei meikkijäämiä jää ihohuokosiin varsinkaan raskaan yövoiteen alle.

Puhdistuksessa on tärkeää käyttää tuotetta, joka puhdistaa ihon tarkasti ja hellävaraisesti. Esimerkiksi hellävaraiset, vaahdottuvat öljyputsarit tai puhdistusemulsiot ovat rasvoittuvan ihon hyviä kavereita myös syksyisin.

 

2. Kosteusvoide jokapäiväiseen käyttöön

Vaikka voi tuntua oudolta laittaa kosteusvoidetta rasvoittuvalle iholle – on se välttämätöntä. Iho on viisas elin: yleensä rasvoittuva iho kärsii kuivuudesta, jolloin se puskee rasvaa pintaan yrittäen itse kosteuttaa itseään.

Valitse hyvin imeytyvä ja kosteuttava voide, joka ei tuki ihohuokosia.

Linea Nordicin the Berries -päivävoide on kaikille ihotyypeille sopiva superkosteuttava ja -imeytyvä vaihtoehto. Sen pohjana toimiva suomalaisen mustikan mustikansiemenöljy sisältää flavonoideja sekä antioksidantteja. Sillä on kyky suojata kasvoja ympäristön haittavaikutuksilta ja UV-säteilyltä.

Hyaluronihappo kosteuttaa janoista, rasvoittuvaa ihoa ja kirsikkana kakun päällä skvalaani huolehtii muiden tehoaineiden parhaasta mahdollisesta imeytymisestä. Se on loistava vaihtoehto rasvoittuvalle syysiholle.

...ja ethän unohda aurinkosuojaa?

Aurinkosuoja kannattaa sisällyttää myös rasvoittuvan ihon päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Helpointa (ja myös kukkarolle edullisinta) on valita päivävoide, joka sisältää itsessään aurinkosuojan. The Berries – päivävoide sisältää aurinkosuojan SPF20.

Miksi aurinkosuojaa kannattaa käyttää kasvoilla myös syksyllä?

Syysaurauringon säteilyt tuhoavat ihon kollageenia ja sitä kautta elastisuutta. Iho voi veltostua ja siihen voi syntyä ennenaikaisia ryppyjä. Aurinkosuojaa käyttämällä suojaat ihoasi ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Aurinko voi olla petollinen myös viileämmillä keleillä.

3. Kasvonaamiot osaksi syksyä

Kasvonaamiot ovat mainioita lisiä rasvoittuvan syysihon hoidossa. Rasvoittuvalle iholle on hyvä valita superkosteuttava, mutta myös puhdistava kasvonaamio.

Puhdistavat naamiot ovat erityisen hyviä rasvoittuvalle iholle, jossa on runsas talineritys, laajentuneet ihohuokoset ja/tai epäpuhtauksia.

4. Luonnonmukaiset tuotteet

Luonnonmukaisuus on hullaannuttanut ihonhoitomarkkinat, eikä mikään ihme. Rasvaiselle iholle tämä on loistava asia, sillä luontaiset ainesosat eivät samalla tavalla aiheuta iholle riippuvuutta.

Riippuvuudella tarkoitetaan sitä, että iho tarvitsee tuotetta enemmän ja enemmän. Jotkin keinotekoiset aineet myös saavat ihon tuntumaan sileältä, kosteutetulta tai kiinteältä valitettavasti vain hetkellisesti.

Puhtaista, luonnollisista raaka-aineista valmistettu luonnonkosmetiikka on rasvaisen ihon paras ystävä. Sen tehoaineet imeytyvät luonnollisesti ihoon ja voivat pitkällä aikavälillä antaa näkyviä tuloksia.

5. Ei liian raskaita tuotteita

Rasvoittuva iho ei kaipaa liian raskaita tuotteita, sillä rasvainen ihotyyppi on myös helposti tukkiutuva. Hyvä muistisääntö on, että mitä kuivempi iho on – sitä rasvaisempi on myös voiteen hyvä olla. Jos voide ei imeydy, vaan se jää ikävästi ihon pinnalle, voi se olla liian rasvaista ihotyypillesi. Tällöin se ei pysty imeyttämään itseensä kyseistä ihonhoitotuotetta.

Myöskään liian raskaita öljyjä sisältävät tuotteet eivät välttämättä ole rasvaisen ihon pelastus.

Pohjoismainen eli suomalainen ihotyyppi ei aina ole rasvainen joka kohdasta kasvoja, vaan puhutaan niin sanotusta sekaihosta. Se on yhtä aikaa rasvainen ja kuiva tai rasvainen ja normaali. Tällöin kasvotuotteiden hyvä imeytyminen ja todella kosteuttavat ainesosat ovat tärkeitä ominaisuuksia.

The Berries  -tuotesarja pohjoismaisen- rasvoittuvan ihon hoitoon

Linea Nordic – the Berries -ihonhoitosarjan pohja perustuu puhtaisiin ja luonnollisiin raaka-aineisiin ja tehoaineisiin:

  • suomalaiset marjaöljyt
  • adaptogeeniset kasvi- ja yrttiöljyt
  • luonnon omat tehoaineet
  • vitamiinit
  • antioksidantit

Ihonhoitotuotteet on suunnattu erityisesti pohjoismaista ihotyyppiä ja ilmastoa varten. Rasvainen iho hyötyy erityisesti seerumien ja kasvovoiteiden yhteisvaikutuksesta, jonka vuoksi niiden herkulliset värit kannattaa pakata omaan kosmetiikkapussiin. Tuotteet on suunniteltu kaikille ihotyypeille.

Voit tilata tuotteet suoraan kotiisi Linea Nordicin verkkokaupasta.

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.