Kukista pakkasen kuivattama iho – 5 vinkkiä

Kukista pakkasen kuivattama iho – 5 vinkkiä

Kasvojen ihonhoito on erityisen tärkeää, koska kasvot ovat alttiita ympäristön haitallisille vaikutuksille ja voivat reagoida herkästi erilaisiin tekijöihin, kuten sään vaihteluihin ja ilmansaasteisiin. Myös sisäiset tekijät, kuten ravinto tai stressi voivat vaikuttaa ihon kuntoon.

Talvi asettaa omat vaatimuksensa ihonhoidolle, ja monille meistä ihon kuivuminen on yksi yleisimmistä haasteista tänä vuodenaikana. Kylmä ilma niin sisällä, kuin ulkona muodostaa yhdistelmän, joka jättää ihon tuntumaan kiristävältä ja näyttämään väsyneeltä.

Näissä olosuhteissa onkin entistä tärkeämpää omaksua ihonhoitorutiinit, jotka kosteuttavat, suojaavat ja palauttavat kasvojemme elinvoiman.

Kuinka siis säilyttää kasvojen iho raikkaana ja elinvoimaisena talven kylmyydessä? Miten vastata talven haasteisiin niin, että iho säilyttää nuorekkuutensa ja terveen hehkunsa? Seuraavilla vinkeillä kerromme, miten voit hemmotella kasvojasi parhaalla mahdollisella tavalla talven olosuhteissa!

1. Pohdi, tarvitsetko ihon kaksoispuhdistusta?

Vaikka et käyttäisi meikkituotteita, on kasvojen iho silti hyvä puhdistaa aina ennen nukkumaanmenoa. Jos käytät meikkiä – korostuu puhdistuksen tärkeys entisestään.

Meikittömille kasvoille, joissa on vain vähän esimerkiksi ripsiväriä – voi riittää maitomainen puhdistusemulsio.

Mitä kaksoispuhdistus tarkoittaa?

Kaksivaiheisella puhdistuksella tarkoitetaan ihonhoitorutiinia, joka koostuu kahdesta erillisestä vaiheesta ihon puhdistamiseksi perusteellisesti sekä tehokkaasti.

Suosi kuivalle iholle sopivia tuotteita, kuten puhdistusöljyjä tai -emulsioita. Kaksoispuhdistus saattaa tulla myös tarpeeseen varsinkin, jos meikattavalle iholle syntyy enemmän tai vähemmän epäpuhtauksia.

2. Käytä superkosteuttavaa kasvovoidetta

Superkosteuttavalla kasvovoiteella tarkoitetaan voiteita, jotka ovat erityisen ravitsevia ja kosteuttavia. Näitä voiteita suositellaan erityisesti kuivan talvi-ihon hoitoon.

Valitse arkeesi kasvovoide, joka on täynnä luonnollisia ja ihoa rikastavia ainesosia, jotka kosteuttavat ihoa syvältä jättämättä synteettisiä kalvoja tai näennäistä tasaisuutta. 

Kasvoseerumi käyttöön tehostamaan voiteen vaikutusta

Lisää myös kasvovoiteen lisäksi ihonhoitosi yhdeksi kulmakiveksi kasvoseerumi, joka tehostaa kosteusvoiteen vaikutusta ja sisältää ainoastaan laadukkaita ja kosteuttavia ainesosia.

Sekä päivä- että yöseerumi ovat hyviä vaihtoehtoja ja niitä voi kaiken lisäksi kerrostaa janoisen ihon tarpeen mukaan. (Lue lisää päiväseerumin hyödyistä täältä).

the Berries -tuotesarja on korkealaatuinen, Suomessa valmistettu ihonhoitosarja, jonka pohjana toimivat suomalaiset marjaöljyt. Ihon kautta imeytyvät ainesosat kulkeutuvat myös verenkiertoon, joten on hyvä valita luonnollisista ainesosista valmistettua luonnonkosmetiikkaa, joka samalla ravitsee janoista kuivaa ihoa.

3. Kuori kuiva ihosolukko pois

Yksi tärkeä osa ihonhoitorutiineja on ihon säännöllinen kuorinta. Talvella sen merkitys korostuu, kun haluamme säilyttää pehmeän ja kosteutetun ihon, joka ei näytä samealta. Kuorinnan avulla voimme poistaa kuollutta ihosolukkoa sekä edistää uuden, terveen ihon hehkua.

Ihoon ei kannata laittaa voimakkaita tai synteettisiä kemikaaleja, jonka vuoksi ihan esimerkiksi kosteusvoiteeseen sekoitettu hienosokeri tai kahviporo, hunajaan sekoitettu suola tai hellä happokuorinta luonnonkosmetiikan tuottein ovat loistavia vaihtoehtoja.

4. Kasvonaamiot osaksi talven ihonhoitorutiineja

Kasvonaamiot ovat erinomainen tapa lisätä kosteutta iholle sekä saada se hehkumaan. Luonnollisen ja hellävaraisen DIY-kasvonaamion saat tehtyä helposti itse! Tässä ohje helppoon ja luonnolliseen naamioon, jonka tarvikkeet löytyvät lähes jokaisen suomalaisen ruokakaapista:

Jogurtti-sitruunakasvinaamio

2 rkl Turkkilaista jogurttia

1tl Luomu sitruunaa

Sekoita ainekset keskenään ja levitä kasvoille. Anna vaikuttaa niin kauan, että jogurtti alkaa jähmettymään.

Jogurtti sisältää sinkkiä, kalsiumia ja maitohappoa. Se rauhoittaa ihoa eli vähentää punoitusta. Sitruuna puolestaan on antibakteerinen ainesosa, joka puhdistaa sekä tukee ihon uusiutumista.

5. Laadukkaat tuotteet ilman synteettisiä ainesosia

Ihonhoitotuotteissa on hyvä suosia luonnollisia ja helliä ainesosia, jotka sisältävät rutkasti kosteuttavia antioksidantteja, adaptogeenisia kasvi- ja yrttiöljyjä sekä ravitsevia ainesosia.

Vältä synteettisiä ainesosia, jotka tukkivat ihoa tai häiritsevät ihon luontaisia suojamekanismeja.

Ravitsevaa kosteutta suomalaisesta luonnosta

the Berries-tuotesarjan pohjana toimivat suomalaisesta metsästä kerätyt marjaöljyt:

  • mustikansiemenöljy
  • tyrniöljy
  • mustaherukansiemenöljy
  • lakansiemenöljy
  • puolukansiemenöljy

Se on loistava vaihtoehto janoiselle iholle, sillä ihonhoitosarja on suunnitteltu nimenomaan pojoismaiselle ihotyypille.

Huolellinen ja säännöllinen ihonhoito on avain terveeseen ja hehkuvaan ihoon talven haasteista huolimatta. Muista suojata ihoasi kosteutuksella, ravitsevilla ainesosilla ja hellävaraisilla hoitotuotteilla, jotta voit nauttia kauniista ihosta myös kylminä kuukausina.

Tutustu the Berries -tuoteperheeseen.

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.