Epäpuhtauksia iholla? Älä tee näitä virheitä!

ihonalainen finni

Epäpuhtaudet iholla ovat monen riesana – olivatpa kyseessä sitten finnit, mustapäät tai ihon epätasaisuudet. Vaikka haluamme päästä niistä eroon mahdollisimman nopeasti, on tärkeää muistaa, että virheelliset hoitotavat voivat pahentaa tilannetta entisestään.

Tässä muutamia yleisiä virheitä, joita kannattaa välttää, jos haluat saavuttaa puhtaamman ja terveemmän ihon:

Älä pese kasvoja liian usein

meikkien pesu

Jos ihossa on paljon epäpuhtauksia, niin olisi houkuttelevaa pestä ihoa useita kertoja päivässä ajatuksena, että tämä auttaa poistamaan epäpuhtauksia.

Totuus kuitenkin on, että liiallinen puhdistus voi kuivattaa ihon ja ärsyttää sitä entisestään, mikä voi johtaa lisääntyneeseen talineritykseen ja siten pahentaa tilannetta.

Älä koskettele kasvojen ihoa päivän aikana

Eräässä tutkimuksessa tutkittiin Etelä-Walesin yliopiston opiskelijoita videonauhoituksella. He koskettivat omia kasvojaan keskimäärin 23 kertaa tunnin aikana. 

Vaikka kasvojen koskettaminen ei itsessään aiheuta aknea, voi kasvojen koskeminen johtaa finnien ärhäkämpään syntyyn. Yksi aknen syntyyn vaikuttava tekijä ovat bakteerit. Koskettamalla tulehtuneita alueita epäpuhtaudet voi saada lisääntymään sekä esiintymään laajemmalla alueella kasvoja.

Kasvojen kosketteluun on hyvä kiinnittää huomiota, sillä ihon epäpuhtauksien lisäksi se altistaa esimerkiksi pinnoilla säilyville viruksille.

Äläkä käytä myöskään liian voimakkaita putsareita

Epäpuhtaudet kasvoilla voivat olla ärsyttäviä ja niistä on joskus vaikeeta päästä eroon. Monet meistä sortuvatkin tekemään virheitä ihonhoidossa, jotka voivat pahentaa tilannetta entisestään. Yksi yleisimmistä virheistä on käyttää liian voimakkaita puhdistusaineita.

Vaikka voimakkaat puhdistustuotteet saattavat tuntua houkuttelevilta ratkaisuilta, ne voivat todellisuudessa kuivattaa ihoa liikaa ja jopa aiheuttaa lisää ärsytystä sekä lisätä tulehdusta.

Kuiva iho yrittää puskea lisää luonnollista kosteutusta itseensä, eli se voi rasvoittua herkemmin. Tämä taas johtaa siihen, että epäpuhtauksia syntyy entistä helpommin kuivaan, mutta kuitenkin rasvaiseen ihoon.

Hellävarainen puhdistustuote kasvoille

Ihon luonnollinen suojakerros on herkkä ja voi vaurioitua, jos sitä käsitellään liian aggressiivisesti. Tämä voi johtaa ihon kuivumiseen ja jopa lisääntyneeseen talineritykseen, mikä puolestaan voi pahentaa epäpuhtauksien muodostumista. Sen sijaan valitse hellävaraisia puhdistustuotteita, jotka eivät kuivata ihoa liikaa ja säilyttävät ihon luonnollisen kosteustasapainon.

Muista, että ihonhoito on tasapainoilua: liian voimakkaat tuotteet voivat tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kosteuta iho hyvin

Älä unohda kosteutusta, sillä se on avain terveen ja tasapainoisen ihon ylläpitämiseen. Kosteuttava voide auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainon ja suojaa sitä ulkoisilta ärsykkeiltä. Valitse kosteusvoide, joka sopii omalle ihotyypillesi ja tarpeillesi. Jos ihosi on taipuvainen epäpuhtauksiin, valitse kevyt ja öljytön koostumus, joka ei tuki ihohuokosia.

Kosteusvoiteen lisäksi on tärkeää muistaa myös säännöllinen kuorinta. Kuorinta auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja estää tukkeutuneita ihohuokosia, mikä voi vähentää epäpuhtauksien syntymistä. Valitse hellävarainen kuorintavoide ja käytä sitä 1-2 kertaa viikossa ihon kunnon mukaan.

ihonalainen finni

Ihonalainen finni

Ihonalainen finni on ikävä vaiva. Voit tunnistaa sen näistä merkeistä:

  • Kyhmy ihon alla.
  • Epämukava tunne kyhmyn vieressä/päällä.
  • Punoitusta tai turvotusta ihossa.

Ihonalainen finni voi olla todella ärsyttävä ja kivulias, mutta onneksi on olemassa joitakin keinoja, joilla voit auttaa sitä paranemaan.

Ihonalaisen finnin hoito

Yksi tehokas tapa hoitaa ihonalaisia finnejä on käyttää luonnollista ja antibakteerista ainetta paikallisesti. Esimerkiksi teepuuöljy tai propolisuute sopivat tähän hyvin. Niitä on saatavilla esimerkiksi joistakin Apteekeista sekä luontaistuotekaupoista. 

Teepuuöljyä saadaan australialaisesta myrttikasveihin kuuluvan Melaleuca alternifolia -puun lehdistä ja sitä käytetään paikallisesti ihon ongelmakohtien hoidossa. Sitä kuitenkin tulee laimentaa ennen iholle laittoa.

Propolisuute on on puolestaan mehiläisten tuottamaa antibakteerista kittivahaa, jolla ne desinfioivat mehiläispesäänsä. 

Nämä aineet auttavat vähentämään tulehdusta ja kuivattamaan finniä, mikä voi auttaa sen "kypsymisessä" nopeammin tai saada sen jopa rauhoittumaan ja katoamaan itsestään.

Lämmin haude

Lisäksi voit kokeilla lämmintä kompressiota auttamaan finnin kypsymisessä. Se voi auttaa rentouttamaan ihoa ja avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia, mikä voi auttaa finniä puhkeamaan helpommin.

On tärkeää muistaa, että ihonalaisen finnin hoitaminen voi kestää aikaa, joten ole kärsivällinen ja hellävarainen ihosi kanssa. Vältä puristamasta tai rypistämästä finniä, sillä se voi johtaa vielä pahempaan tulehtumiseen tai jopa arpeutumiseen.

the Berries-tuotesarja

The Berries -tuotesarja on korkealaatuinen ja puhtaista raaka-aineista valmistettu kokonaisuus erilaisilla ominaisuuksilla varustettuja ihonhoitotuotteita. Tuotesarjan pohjana toimii suomalaisten, luonnosta kerättyjen marjojen tiivis tehoaine - marjaöljy.

Marjaöljyt ja erityisesti luonnonmarjaöljyt ovat todella vitamiini- sekä antioksidanttirikkaita ja sisältävät iholle elintärkeitä rasvahappoja. Tuotesarja sisältää viittä suomalaista supermarjaa:

  • puolukkaa
  • mustikkaa
  • tyrniä
  • lakkaa
  • mustaherukkaa

Jokaisen marjan ominaisuudet ovat hieman erilaiset, mutta kaikkia yhdistää yksi ja tärkein asia: ne suojaavat ja ravitsevat ihoa erittäin tehokkaasti.

linea Nordic tuoteperhe

Tutustu the Berries - tuotesarjaan!

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.