Ihana ihonhoitorutiini – näin saat hehkuvan ja terveen ihon!

ihonhoitorutiini

Haaveiletko kauniista, kuulaasta ja elinvoimaisesta ihosta? Niin varmasti meistä jokainen. Jotta iho voi hyvin, sille on kuitenkin annettava aikaa ja huomiota.

Päivittäinen ihonhoitorutiini auttaa vaalimaan herkkiä kasvojamme pohjoisen pallonpuoliskon toisinaan ankariltakin olosuhteilta. Ja mikäs on sen ihanampaa kuin saada arkeen ripaus luksusta ja hetki aikaa itselle laadukkailla, ihoa hellivillä tuotteilla tehtävän ihonhoitorutiinin myötä.

Mitä säännölliseen ihonhoitorutiiniin kuuluu?

Tärkeimmät elementit kasvojen ihon hoidossa ovat samat iästä ja ihotyypistä riippumatta. Hellävarainen puhdistus ja riittävä kosteutus ovat kaiken a ja o niin aamulla kuin illallakin tapahtuvassa ihonhoitorutiinissa. Sen lisäksi on hyvä huomioida iän mukanaan tuomat erityispiirteet: ikääntyvää ihoa on erityisen tärkeää tukea tehokkaasti aktiiviaineita sisältävillä, ravitsevilla ihonhoitotuotteilla.

Aamuisin tapahtuvan ihonhoitorutiinin tarkoituksena on kosteuttaa ihoa ja suojata se esimerkiksi ilmansaasteilta sekä auringon UV-säteilyltä. Päivän päätteeksi valmistaudutaan hoitaville unille, sillä iho palautuu ja uudistuu yön aikana. Tällöin iholle laitetaan täyteläisempiä tuotteita, joiden avulla iho elpyy päivän rasituksista. 

Ihonhoitorutiinin ensimmäinen askel on puhdistus

Kasvot kannattaa puhdistaa aamuin illoin, jotta ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään mahdollisimman hyvin. Aamuisin riittää pelkkä vedellä huuhtaisu ja/tai kasvovedellä pyyhkäisy, jotta iho saa niistä kaipaamaansa kosteutta ja iholle yön aikana kertynyt rasva ja muu lika irtoaa.

Iltaisin kasvoilta on syytä puhdistaa huolellisesti sille päivän mittaan kasaantuneet epäpuhtaudet, ylimääräinen rasva ja kosmetiikka. Mikäli käytät meikkiä, öljypohjainen puhdistustuote irrottaa meikin tehokkaasti mutta ei kuivata ihoa liikaa. Meikittömille kasvoille hyvä tuote on esimerkiksi hellävarainen puhdistusmaito.

Puhdistuksen jälkeen aktiiviaineet ja kosteutus

Ihon puhdistus viimeistellään vielä kasvovedellä, joka tuo samalla kosteutta kasvoille. Sen jälkeen iholle tuodaan tehoaineita sisältäviä seerumeita, joiden tarkoitus on aamuisin suojata ja kirkastaa ihoa, ja illalla uudistaa sekä korjata sille päivän aikana syntyneet vahingot.

Tehoaineiden jälkeen iho kaipaa aamuin illoin myös kosteutta. Kosteusvoide auttaa säilyttämään ihon kimmoisana ja terveen näköisenä. Koko kasvojen iholle levitettävän kosteusvoiteen lisäksi on hyvä käyttää erillistä silmänympärysvoidetta.

Silmänympärysvoide on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, sillä herkkä ja ohut iho silmien ympärillä on erityisen altis juonteille, kuivumiselle ja tummuudelle. Silmänympärysvoiteen käyttö auttaa ennaltaehkäisemään ryppyjen syntymistä ja suojaa ihoa ympäristön tuomilta rasituksilta.

Missä järjestyksessä ihonhoitotuotteet laitetaan? 

Iholle laitettavien tuotteiden järjestys etenee ihon puhdistamisen jälkeen aina kevyemmästä raskaampaan.

Aamuisin:

  1. Päiväseerumi
  2. Silmänympärysvoide
  3. Suojaava päivävoide
  4. Aurinkosuoja, mikäli päivävoiteessa ei ole suojakerrointa

Olemme lisänneet The Berries -sarjan päivävoiteeseen aurinkosuojan puolustamaan ihoa auringon UV-säteilyltä, joka aiheuttaa sekä ihon ennenaikaista vanhenemista että altistaa pigmenttiläiskille ja melanoomalle. Näin ollen erillistä aurinkosuojaa ei välttämättä päivävoiteen lisäksi tarvita, mikäli aurinkoaltistus ei ole erityisen pitkäkestoista tai UV-säteily hyvin voimakasta.

Ihonhoitotuotteiden järjestys iltaisin:

  1. Yöseerumi
  2. Silmänympärysvoide
  3. Kosteuttava yövoide

Tuotteet päivittäiseen ihonhoitorutiiniin

The Berries -tuotesarja on suunniteltu tukemaan ihosi kuntoa parhaalla mahdollisella tavalla. Niinpä se sisältääkin päivittäiseen ihonhoitorutiiniin tarvittavat tuotteet aktiiviaineista ihon kosteutukseen.

Olemme tehneet tuoteperheen käyttöönotosta mahdollisimman helppoa: pystyt tilaamaan koko ihonhoitokokonaisuuden itsellesi kätevästi yhtenä pakettina. Paketissa on tuotteet sekä aamuisin että iltaisin tapahtuvaan ihonhoitorutiiniin: päiväseerumi & päivävoide, yöseerumi & yövoide sekä silmänympärysvoide.

Tuotteet täydentävät toisiaan tehokkaasti: päiväseerumi ja päivävoide sisältävät juuri oikean kombinaation ihoa kosteuttavia, elvyttäviä ja suojaavia ainesosia. Yöseerumi ja yövoide puolestaan kirkastavat, rauhoittavat ja syväkosteuttavat auttaen ihoa palautumaan ja uusiutumaan päivän rasituksista. Suojaava ja kosteutta sitova silmänympärysvoide sopii käytettäväksi niin aamuin kuin illoinkin.

Tilaa ylellinen tuotesarja itsellesi verkkokaupastamme!

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.