Kuiva huoneilma ja iho: Vinkit talven haasteisiin

kuiva huoneilma iho

Talven saapuessa monet meistä kohtaavat uuden haasteen ihonhoidossa: kuivan huoneilman vaikutukset.

Lämmitysjärjestelmät ja viileä ulkoilma voivat yhdessä tehdä sisäilmasta varsin kuivan, jonka jäljet näkyvät niin iholla, kuin muillakin limakalvoilla ja esimerkiksi silmissä.

kuiva-iho-talvi

Kuiva huoneilma

Talven "lämmityskaudella" huoneilma on lähes aina todella kuivaa, jolloin sen kosteus on yleensä pienempi kuin 40 %. Kovilla pakkasilla huoneilman kosteus saattaa laskea jopa alle 20 %. Talvisin sopivana ilmankosteutena pidetään noin 20 % - 40 % kosteutta.

Valitettavasti huoneilma saattaa monessa asunnossa laskea alle 20 %. Tällöin oireita voivat olla:

  • Silmien kuivuus ja arkuus
  • Nenän kuivuus
  • Ihon kuivuminen ja kutina

Kuiva ilma saattaa myös altistaa sairastumisille, sillä oleilu kuivassa tilassa heikentää epäpuhtauksia sisältävän ilman poistumista hengityksen mukana.

Miten kuiva huoneilma vaikuttaa ihoon?

Kuiva huoneilma on yksi talven suurimmista haasteista ihon kannalta. Lämmitysjärjestelmät poistavat ilmasta sen vähäisenkin kosteuden, niin kui myös ulkona oleva kylmä ulkoilma.

Tämä yhdistelmä voi johtaa ihon kuivumiseen, kiristelyyn ja jopa hilseilyyn. Kuiva iho altistuu myös herkemmin ärsytykselle ja punoitukselle.

1. Kosteusvoiteet ovat avainasemassa

Valitse laadukas kosteusvoide, joka on suunniteltu erityisesti kuivan ilman olosuhteisiin. Voide auttaa lukitsemaan kosteuden ihoon ja estämään sen haihtumista. Käytä voidetta päivittäin, erityisesti suihkun tai kylvyn jälkeen, kun iho on vielä hieman kostea.

Suomessa valmistetun, pohjoismaisen the Berries -ihonhoitosarjan päivä- ja yövoide sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti!

2. Sisäilman kosteuttaminen

Investoi ilmankostuttimeen, joka auttaa ylläpitämään sopivaa ilmankosteutta kotona. Sijoita kostutin makuuhuoneeseen tai muihin huoneisiin, joissa vietät eniten aikaa. Kostuttimia on erilaisia ja eri kokoisiin tiloihin sopivia.

Näin varmistat, että huoneilma ei ole liian kuiva ja iho saa tarvitsemaansa kosteutta.

3. Luonnonöljyt iholle

Hyödynnä luonnonöljyjen voimaa kosteuttavina aineina. Esimerkiksi oliiviöljy, kookosöljy tai manteliöljy ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Nykyään on olemassa myös luonnnokosmetiikkaa, joissa on hyödynnetty esimerkiksi suomalaisia marjaöljyjä.

Levitä öljy tai voide kevyesti iholle ennen nukkumaanmenoa tai suihkun jälkeen. Ne auttavat vahvistamaan ihon luontaista suojautumista ja luovat suojakerroksen kuivumista vastaan.

4. Vältä liian kuumaa vettä

Vaikka kylmät talvipäivät saattavat houkutella lämpimiin suihkuihin tai kylpyihin, vältä liian kuumaa vettä. Kuuma vesi poistaa ihon luontaisia öljyjä ja voi pahentaa kuivumista.

Suosi haalean lämmintä vettä sekä mahdollisimman lyhyitä suihkuhetkiä.

5. Riittävä veden juominen

Kosteutettu iho alkaa aina sisältäpäin! Muista juoda riittävästi vettä päivän aikana pitääksesi iho kosteutettuna. Kosteuttavat voiteet tekevät ihmeitä, mutta myös veden juominen on olennaista ihon hyvinvoinnin kannalta.

Satsaa esimerkiksi kauniiseen lasiseen juomapulloon, jonka saa kätevästi mukaan kaikkialle, minne menetkin.

6. Pukeudu kerroksittain ja suojaudu ulkoilmalta

Ulkoilma voi olla armoton ihon kannalta, etenkin kylmällä säällä. Pukeudu lämpimästi ja suojaa kasvosi ja kätesi kylmyydeltä. Käytä kosteusvoidetta myös kasvoillasi ennen ulos lähtöä, ja käytä huulirasvaa ehkäisemään huulten halkeilua. 

puolukka öljy

 

the Berries - day serum

the Berries - day serum on pohjoismainen innovaatio, joka hyödyntää Suomesta kerättyä marjaöljyä. Tämä kirkastava seerumi sisältää osan pohjolan taikaa ja luonnon omia ainesosia. Seerumin pohjana toimii Suomesta kerätty puolukka.

Sen sisältämä puolukansiemenöljy:

  • on tehokas antioksidantti.
  • E-vitamiini tehostaa solunmuodostusta 

    omega-3 ja omega-6 -rasvahapot vahvistavat ihon kosteustasapainoa.
  • puolukka sopii täydellisesti osaksi aamuja, sillä se piristää kasvojen ihoa.

 kirkastava päiväseerumi

Tilaa kosteuttavat ihonhoitotuotteet suoraan kotiovellesi verkkokaupastamme.

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.