Ajaton hehku: ihonhoito kaikenikäisille

yövoide

Terveys heijastuu ihoon iästä riippumatta ja kaikki lähtee kehon sisäisestä hyvinvoinnista. Oikeanlainen ihonhoito kuitenkin tukee ihoa kohti tervettä ja hehkeää elinvoimaa. Kaunis iho ei kuulu ainoastaan nuorille, vaan kun itsestään pitää huolta, on iho kaunis iästä riippumatta.

Päivittäinen puhdistus

kasvohoito

Ensimmäinen askel hehkeään ihoon on päivittäinen puhdistus. Puhdistuksella ei kuitenkaan tarkoiteta voimakasta putsaria ja ihon hankausta vaan päinvastoin:

ihon omat bakteerit ylläpitävät sen luonnollista tasapainoa, jonka vuoksi liian vahvat puhdistusaineet tekevät iholle hallaa. Valitse erittäin lempeä puhdistustuote, kuten puhdistusmaito tai luonnollisista ainesosista koostuva puhdistustuote.

Jotkut kosmetologit suosittelevat kasvojen pesemistä kerran päivässä iltaisin, jolloin päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet ja varsinkin meikkituotteet saadaan putsattua iholta huolellisesti ja hellävaraisesti.

Ihotyypin tunnistaminen

Eri ihotyypeillä on erilaiset tarpeet. Rasvainen iho saattaa tarvita kevyempiä ja öljyttömiä tuotteita, kun taas kuiva iho kaipaa kosteuttavampaa ja rasvaisempaa hoitoa.

Tuntemalla oman ihosi tyypin voit valita juuri siihen sopivat tuotteet ja luoda tehokkaan ihonhoitorutiinin. Esimerkiksi teini-iässä ihotyypin tunteminen nousee usein esiin, kun kasvoihin ilmestyy hormoninäppylöitä tai muita epäpuhtauksia.

Jos et ole varma mikä on ihotyyppisi - voit aina kääntyä ammattilaisen puoleen! Myös iän tuoma kokemus yleensä kertoo, mitkä tuotteet omalle iholle eivät ainakaan sovi.

Yksi helppo vaihtoehto on valita luonnolliset tuotteet, jotka sopivat kaikille ihotyypeille.

Kosteuttaminen

Kosteuttaminen on avainasemassa kaikille ihotyypeille. Käytä kosteusvoidetta, joka lukitsee kosteuden ihoon ja auttaa pitämään sen pehmeänä ja joustavana.

Erityisesti vanhemmille aikuisille suositellaan antioksidanttipitoisia voiteita ihon elastisuuden ylläpitämiseksi. Myös yhä useampi haluaa imeyttää ihoonsa luonnollisia ainesosia:

the Berries - night cream

the Berries night cream

Linea Nordicin the Berries night cream on suunniteltu elvyttämään ja syväkosteuttamaan kasvojen ihoa. Taika tapahtuu yön aikana ja iho jää silkinpehmeäksi ja kosteutetuksi. Riittoisa voide imeytyy hiljalleen ihoon sisältäen raaka-aineita luonnosta:

Ruusujuuri

ruusujuuri ihonhoidossa

Ruusujuurta kutsutaan yleisesti Pohjolan ginsengiksi. Se on ikivanha, karuilla seuduilla kasvava tunturikasvi, jonka perinteiset vaikutukset sisäisesti nautittuna ovat keskittymiskyvyn ja suorituskyvyn parantuminen.

Sen käyttö ihonhoidossa on kuitenkin yleistynyt voimakkaiden antioksidanttisten ominaisuuksien takia. Ruusujuuri kuuluu adaptogeenien luokkaan ja sisältää runsaasti iholle tärkeitä flavonoideja, se sopii kaiken ikäisille.

Kauraöljy

kauraöljy

Suomalainen kaura on löytänyt tiensä kosmetiikan maailmaan. Kauraöljy on kosmetiikassa käytettävä superöljy, joka sopii erityisesti herkälle iholle, joka reagoi herkästi ulkoisiin ärsykkeisiin ja epäpuhtauksiin.

Se hoitaa, ravitsee ja rauhoittaa ihoa todella tehokkaasti koko yön ajan. Paksusta ja öljyisestä koostumuksesta huolimatta kauraöljy jättää ihon silkinpehmeäksi. Se ei tuki ihohuokosia.

Lakka

lakansiemenöljy

Lakan siemenet sisältävät poikkeuksellisen suuren määrän erityisesti C-vitamiinia, joka on yksi ihon hyvinvoinnin kannalta yksi välttämättömistä vitamiineista. Korkea C-vitamiinipitoisuus kirkastaa ihoa ja edistää ihon omaa kollageenin tuotantoa. Lakan sisältämät antioksidantit torjuvat myös ikääntymisen merkkejä.

Tilaa ravitseva yövoide suoraan kotiin Linea Nordicin verkkokaupasta.

Anti-aging tuotteet ihonhoidossa

Valitse kosteusvoiteita, jotka sisältävät anti-aging-ainesosia, kuten C-vitamiinia, tärkeitä rasvahappoja ja adaptogeenejä . Nämä ainesosat voivat auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja ryppyjä sekä tasoittamaan ihon sävyä.

Antioksidanttiset seerumit ovat yksi loistava vaihtoehto. Voit lukea päiväseerumien hyödyistä täältä.

Säännöllinen ihonhoitorutiini

Kosteuttavien tuotteiden säännöllinen käyttö on tärkeää iästä riippumatta, mutta myös ihotyyppi on hyvä ottaa huomioom. Levitä kosteusvoide puhtaalle iholle aamuin illoin ja käytä seerumeita paitsi päivittäin, niin myös tehokuureina. Muista, että seerumeita voidaan myös kerrostaa!

Erityisen tärkeää on kosteuttaa ihoa heti suihkun tai kylvyn jälkeen, kun iho on vielä hieman kostea. Myös kuivilla ilmoilla ihon säännöllinen kosteuttaminen on tärkeää.

anti age

Kosteuta myös kädet ja kaula

Kaula ja kädet voivat paljastaa jopa ensimmäisinä ikääntyvän ihon merkkejä, kuten myös silmänympärysalueen herkkä iho. Muista levittää kosteusvoide myös kaulalle ja käsiin, varsinkin jos sitä tulee levitettyä vahingossa liikaa.

Moni myös haluaa dekoltee-alueen pysyvän kiinteänä ja rypyttömänä mahdollisimman pitkään. Myös tälle alueelle voi halutessaan imeyttää seerumeita, etenkin hellävaraisen kuorinnan jälkeen.

Käsien iholle sekä jalkateriin ja etenkin kantapäihin on olemassa omat täsmätuotteensa, jotka ovat riittävän rasvaisia kosteuttamaan tiettyjen ihoalueiden ongelmia.

Ravinnon merkitys ihonhoidossa

Ikääntyvän ihon hoitoon liittyy olennaisesti myös oikeanlainen ruokavalio. Ruokavalion vaikutus ihoon on merkittävä, ja tasapainoinen ravitsemus voi edistää ihon terveyttä sekä hidastaa ikääntymisen merkkejä.

Antioksidantit

Ensinnäkin, on tärkeää kiinnittää huomiota antioksidanttipitoisiin ruoka-aineisiin. Antioksidantit auttavat neutraloimaan vapaiden radikaalien vaikutuksia, jotka voivat aiheuttaa soluvaurioita ja edistää ikääntymisen merkkejä.

Omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahapot ovat toinen tärkeä osa ikääntyvän ihon ruokavaliota. Ne edistävät tulehdusten vähentämistä ja voivat parantaa ihon kosteustasapainoa. 

Kollageeni

Kollageenin tuotannon tukeminen on myös avainasemassa ikääntyvän ihon hoidossa. C-vitamiinia sisältävät ruoat, kuten sitrushedelmät, paprikat ja mansikat, voivat auttaa kollageenin muodostumisessa ja ylläpidossa. Lisäksi sinkki, joka löytyy esimerkiksi pähkinöistä, siemenistä ja täysjyväviljoista, on tärkeä kollageenisynteesin kannalta.

Kokonaisvaltainen ihonhoito

Voit saada koko ihonhoitorutiinin samalla kertaa, kun valitset suomalaisen ja pohjoismaiselle ihotyypille soveltuvan ihonhoitosarjan. 

the Berries -ihonhoitosarjan pohjana toimivat suomalaiset marjaöljyt. Se on myös täysin vegaaninen. Tutustu sarjaan verkkokaupassamme.

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.